Бабця по засіках помела, по коморі поскребла і спекла в олії колобок. Казку цю люблять усі діти. А як же спекти самим будинку колобок?
Одного разу донька попросила мене спекти їй колобок. Але ніякого старовинного рецепту колобка знайти мені не вдалося, можливо, і не було такої страви, і колобок був лише вигадкою автора. Тому ми придумали рецепт колобка самостійно. Тісто я вирішила зробити сирне, щоб випічка корисніше була. Колобок, як мовиться в казці, був у маслі випечено. Тому ми вирішили смажити наш колобок в олії, як хмиз. Напевно, зручно буде це зробити у фритюрниці. Так як спекти один великий колобок уявлялося проблематичним, ми спекли багато маленьких.
Рецепт колобка:
250 грамів сиру
1-2 яйця
Сіль на кінчику чайної ложки
1 столова ложка цукру
5-6 столових ложок борошна
? чайної ложки розпушувача.
Все перемішати, тісто не повинно сильно липнути до рук, але і не повинно бути «крутим». Тоді колобки вийдуть ніжними та смачними.
З тіста скачати маленькі кульки. При бажанні можна такому Колобку і очки, вушка зробити. Обсмажувати в каструлі з киплячою олією до золотистого стану, акуратно перевертаючи шумівкою.
Колобки готові, тепер можна їх не лише з'їсти, але і розіграти цілу казку, з втечею колобка!
Назад
Немає коментарів:
Дописати коментар